Automatisatie, reparatie of onderhoud sectionaalpoorten

Hebt een probleem met uw poort? We helpen u graag. Beschadigd paneel dat vervangen moet worden? Torsieveer gebroken? We repareren alle poorten van alle merken.
Onze techniekers voeren ook onderhoudsbeurten uit ongeacht van welk merk uw garagepoort is, wie deze heeft geplaatst en hoe oud deze is.
En hebt u een bestaande poort zonder motor, kantelpoort of sectionaalpoort? Wij kunnen die automatiseren. Bovendien hebt u verschillende opties wat betreft de bediening. Zo kunt u kiezen voor een codeklavier, een handzender, via gsm,..
Zie ook vragen onderaan
Emailadres: luc@tgb.be

 

ENKELE VEELGESTELDE VRAGEN
Kan ik mijn poort ook openen bij stroomonderbreking?

Ja, dat kan. Van binnenuit. Je moet dan 1x kort maar stevig trekken aan de rode knop; de poort is nu los.
Om de poort opnieuw te vergrendelen, trek je terug aan de rode knop; de motor zit nu opnieuw vast aan de
poort. (kan verschillen naargelang type poort)
Veer gebroken? Wat te doen?

Torsieveren zijn er op berekend om poorten tienduizenden keren op en neer te laten gaan. Maar vroeg of laat springt een veer kapot. Dit gaat gepaard met een luide, korte knal. De motor dan zal waarschijnlijk te weinig kracht hebben om de poort te openen. Ook manueel zal de poort moeilijk open of dicht te krijgen zijn.
Wil je de poort toch open krijgen, probeer ze dan met de motor te openen terwijl je zelf de poort om hoog helpt (en zo compenseert voor de gebroken veer).
Laat de veer dan zo snel mogelijk vervangen door een identiek model. Vaak wordt de andere torsieveer preventief mee vervangen gezien ze meestal binnen enkele maanden ook breekt.
Alternatieven voor het ‘bakske’?
Heb je schrik dat jezelf of je kinderen bijvoorbeeld de afstandsbediening zouden verliezen? Dan kan je ook
kiezen voor een codeklavier, poortopener via sms of wifi,…
Is een sectionaalpoort veilig?

Ja, er zijn verschillende beveiligingen ingebouwd.
  • Zo hebben de spiraalveren dunne windingen. En is het onmogelijk om je vingers tussen de windingen te steken.
  • Een blokkeersysteem zorgt ervoor dat de motor blokkeert zodra iets de beweging van de poort belemmert.
  • Vingerklembeveiliging: de panelen worden tegenwoordig zodanig ontworpen dat vingers niet meer geklemd kunnen raken tussen 2 panelen. En de poort stopt zodra iets in de weg komt.
  • Veerbreukbeveiliging: wanneer een veer breekt, zorgt de veerbreukbeveiliging ervoor dat de poort blijft openstaan. Torsieveren hebben het voordeel dat ze niet kunnen wegspringen.